Frukost bak!
Hej asså bloggläsare!
Jag och Toni vakna ganska sent idag, men jag har honstaterat att de e första dagen nu som jag vaknar utan feber, och de e nått bra!
När jag stod i köket och funderade på vad de skulle bli till frukost, så blev jag akut sugen på Scones, så jag och Toni ställde oss och bakade, och nu är vi klara. De är 5minuter kvar tills brödet är färdigt, och kaffet har vi nybryggt, mums!
4.5 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 krm | salt ![]() |
50 gram | margarin |
2 dl | mjölk eller filmjölk |
Gör så här
- Sätt på ugnen 250 grader.
- Smörj en plåt.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingrarna.
- Tillsätt mjölken och arbeta raskt samman degen med en träsked.
- Dela degen i 2 delar.
- Lägg delarna på plåten så att du med mjölad hand kan trycka ut dem till runda kakor ca 1½ cm tjocka.
- Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
- Grädda genast mitt i ugnen ca 10 min. Ät helst scones nygräddade.

Återkommer kanske lite senare.
Kommentarer
Trackback